Gledam malo po stranim forumima i primječujem da dosta ljudi želi početi pariti, počne, pa nakon 3-7 dana muke prestane.Kod nas je vjerojatno slična situacija, samo se toliko ne posta, čovjek samo nestane sa foruma. Puno je problema da se nađe oprema koja bi odmah zadovoljila nekoga tko prelazi s analogne na e-cigaretu. Zašto? Ljudi prvo previše očekuju od parenja, odmah. Ne razmišlja se da bi to trebao biti period odvikavanja od analogne cigarete i privikavanja na nešto potpuno drugačije. Tržište zadnju godinu dana izbacuje toliko razne opreme da se i najokorjeliji parioc ne može snači, a kupovati sve i sva je preskupo (skuplje nego analogne pljuge), ipak je jedan od razloga prestanka pušenja i novac. Forumi, poput našega pokušavaju pomoći, ali ih treba čitati, pitati i probavati, a za to treba vremena i volje. Mi smo organizirali VC (Vaper club), da se ljudi nađu, popričaju, probaju stvari iz prve ruke. Sam sam puno toga tako najviše i naučio, zato i pokušavamo organizirati sastanke VC-a. No i to je preteško, lakše je baciti hrpu novaca i reći: nema pare, slatko je, nije to to itd. Moram priznati da hrpa opreme koju sam imao ovih godina mogučnost probati ne zadovoljava ni najniže kriterije. Naravno da ljudi prestaju pariti. Odavno sam bacio analogne, e-cig mi je pomogla puno.Sada svakog trena mogu i ove ostaviti, ali mi se toliko svidjelo da ne želim. Drugim riječima našao sam svoj setup i postalo je zadovoljstvo, koje minimalno šteti, ako uopće i šteti zdravlju. Za kraj, samo još ovo. Naši trgovci bi trebali imati malo više sluha za tržište, pa korigirati cijene, jer ipak je Kina najjeftinija, ali treba i dugo čekati, a novi korisnik je nestrpljiv. Starim korisnicima je svejedno, jer su naučili da kući imaju skladište zamjenske opreme, pa došla roba za 10,20,30 dana je njima nevažno.
_________________ Sve što sastaviš raspadne se prije ili poslije
|