Clearomizer mi je bliži atomizeru od cartomizera. Naime u cartomizeru je grijac omotan vatom ili cime vec je.. dok je kod clearomizera grijac izdvojen posebno na vrh i liqud se dovodi do njega putem vlakna koja su potopljena u istom.
Cartomizer je predviđen za jednokratnu uporabu iako se može puniti. Meni osobno je nakon 5-6 punjenja promjenio okus i snagu, te mi više nije bio OK. Dakle.. završio u smecu.
Clearomizer je isto predviđen za par punjenja, ali ja ga koristim vec preko tri tjedna i bezbroj punjenja, a još uvijek su mi okus i snaga isti. Razlika je isto tako u tome da clearomizer vrlo jednostavno možeš rastaviti i oprati u cijelosti, te opet sastaviti.. dok cartomizer ne možeš.
Znaci.. clearomizer me služi cca. 25 dana i još ne pokazuje znakove da bi mogel riknuti.. tako da ti ne mogu odgovoriti kolika mu je trajnost.
Potrošnja je toliko veća da mi je prije sa atomizerima 10ml liquida trajalo otprilike 3 dana, a sad mi ta ista kolicina sa clearomizerima traje svega 2 dana.
Ja sam ih kupovao ovdje
http://www.ivapour-elixir.co.uk/cartridges/510-cartos/c-e2-510-xl-clearomizers.html i sad vidim da ih od danas opet nude u prodaji. Naime.. nije ih bilo na skladištu zadnjih tjedan dana. Od trenutka kad uplatim do isporuke na kućna vrata ne prođe nikad više od pet dana.
Eto.. nadam se da sam pomogao!