Vaper club

e-cigarete forum
Zadnji put si ovdje bio: 14 lis 2024 03:47. Sada je: 14 lis 2024 03:47.

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

[ 11 post(ov)a ]  Stranica 1, 2  Sljedeća
Autor Poruka
 Naslov: Refil se topi...
PostPostano: 02 svi 2011 16:50 

Evo, za 1. maj, na jednoj od zabava, dok sam punio tekućinu nakon zagorenog okusa primjetio sam da se jedan dio refila otapa...

Atomizer stavljam ovako:

slika

dakle to je "most" u atomizeru, u atomizer stavljam refil u ovom položaju "[]",

znači imaju 2 strane gdje je most "zatvoren" i dvije strane gdje je "otvoren"... tako da "zatvoren" dio mosta ide na kraću stranu refil-a a duža strana refila je kod "otvorenog" djela most-a...
...slikovito, tamo gdje brodovi prolaze :D

Dakle, rubovi dužeg djela refil-a se tope... Hadje Kinta, pomagaj :la:

Pluća su sada ko' u male bebe...

Povratak na vrh

Naslov: Re: Refil se topi...
PostPostano: 02 svi 2011 17:36 
Administrator

slika

Lijevo RN refil, desno 901. U sredini je RN refil s okretnom posudom u stanju kakav je i tvoj.

Zasto se plastika refila topi? Samo je jedan razlog - previsoka temperatura. Za liquid valjda svi znamo da moze biti opasan po zdravlje kod visoke temperature, a o plastici ne treba ni pricati. Neiskusni paritelji misle da je to normalan okus e-cigarete ali iskusni paritelji znaju da NE MORAJU trpiti smrad, vec na pravi nacin uzivati.

Na koji nacin se dolazi u opasno podrucje visokih temperatura? Osim zica, mrezica i koncica, o kojima ne zelim diskutirati, postoji jos nekoliko nacina kojim mozemo ugroziti svoje zdravlje i unistiti uzitak parenja.

1. Rad na suho
Ukoliko u attyu nema dovoljno liquida temperatira ce se dizati jer grijac nema kamo predati toplinu. Nevjerojatno cesta pocetnicka greska koja se manifestira tako da se shaka attya potrosi u vrlo kratkom vremenu.

2.Nedovoljno snazno uvlacenje
Prilikom uvlacenja struja zraka mora na sebe pokupiti dio liquida koji se nalazi u incofoamu ispod grijaca. Ukoliko je struja zraka slabasna i smjesa zrak/liquid ce biti siromasna te smaniti uzitak parenja. U ovom slucaju nam je bitno da struja zraka HLADI grijac i nedozvoljava da atty prelazi u temperaturno zabranjeno podrucje.

3.Tehnika parenja
Tehnika je vrlo jednostavna: uvlacenje-pritisak na prekidac cigarete-otpustanje prekidaca-prekid uvlacenja. Sto ce reci da ni u jednom trenutku prekidac ne smije biti ukljucen a da kroz atty nema protoka zraka. ˝Inovacije˝ novaka su vrlo mastovite. Uobicajeno je ˝predgrijavanje˝, tako da se stisne gumbic i ceka sekunda za ugrijavanje attya i tek nakon toga zapocinje uvlacenje. Slijedeci biser je da se prekine uvlacenje i sekundu kasnije otpusti prekidac.

Ukoliko se drzite ovih par zakonitosti tek tada ce se moci uistinu uzivati u parenju, a kupovina novog attya ce biti rijetka pojava.

Povratak na vrh

PostPostano: 02 svi 2011 18:42 
Moderator

Možda dodatak koji nije bitan, ali meni je prešo u naviku.Poslije otpuštanja prekidača još malo uvlačiti, pola sec. je dovoljno.
BTW Kinta kaj si onaj u sredini kuril s upaljačem?

Povratak na vrh

PostPostano: 02 svi 2011 19:10 
Administrator

CHROMEX je napisao:
Možda dodatak koji nije bitan, ali meni je prešo u naviku.Poslije otpuštanja prekidača još malo uvlačiti, pola sec. je dovoljno.
BTW Kinta kaj si onaj u sredini kuril s upaljačem?

Bitan je jer se na taj nacin izvlaci sva para iz attya i ne dozvoljava da se ponovo kondenzira.

Slika je jako stara i tu je bio neki nesretni slucaj samoukljucenja.

Povratak na vrh

PostPostano: 02 svi 2011 20:41 

Više manje sve onda dobro radim OSIM, što sam uvlačio slabašno, čisto da para ulazi u usta, jer par puta mi je dosta liquid-a uletjelo u usta pa mi se baš nije svidjelo... ništa, moram onda malkice jače uvlačit... jer je sve ostalo OK...

I da, dali je uredu onakav način stavljanja refila u atty, ili treba obrnuto, ako ste si uopće uspjeli vizualizirati kako sam napisao?

U svakom slučaju, hvala!

Povratak na vrh

PostPostano: 02 svi 2011 21:12 

msismano je napisao:
Više manje sve onda dobro radim OSIM, što sam uvlačio slabašno, čisto da para ulazi u usta, jer par puta mi je dosta liquid-a uletjelo u usta pa mi se baš nije svidjelo... ništa, moram onda malkice jače uvlačit... jer je sve ostalo OK...

I da, dali je uredu onakav način stavljanja refila u atty, ili treba obrnuto, ako ste si uopće uspjeli vizualizirati kako sam napisao?

U svakom slučaju, hvala!

Uopće nije bitno kako refil staviš,to je bilo nekad kod nekih ranijih modela refila,kako god staviš uvijek će samo spužvica doticati mrežicu

Povratak na vrh

PostPostano: 02 svi 2011 22:38 

Prvi atty sam valjda tako i shebo... Jer sam „krivo” stavio refil, na mostu se vidjelo da je „udubljen” sa strana na koje ja vjerujem da su ga pritisle, isto tako, sad imam 2 atty-a i jasno se na jednom vidi da je mrežica oštećena prilikom stavljanja refil-a... Možda griješim, ali počeo sam pazit i na sitnice...

Povratak na vrh

PostPostano: 03 svi 2011 15:33 
Administrator

msismano je napisao:

U svakom slučaju, hvala!

Mozda je stvar uvlacenja a mozda i nije, to nitko sa sigurnoscu ne moze tvrditi dok te ne vidi. U svakom slucaju uvijek pazi da ne paris na suho.

Ako sam dobro shvatio, a mislim da jesam, pravilno okreces refil.

2Frenk:
Istina da spuzvica uvijek dotice most, ali ako krivo stavis refil protok zraka je potpuno drugaciji, a po meni i losiji rad attya. Jer u refil ne ulazi para direktno s grijaca nego okolo naokolo.

Povratak na vrh

PostPostano: 03 svi 2011 16:07 
Moderator

Ako radiš sam refil, onda u obliku slova N

Povratak na vrh

PostPostano: 15 lip 2011 14:45 

A da ti kapljica ne dođe u usta, probaj refil ne gurnuti skroz do kraja već ga ostavi jedno 1mm do ruba attyja i izbjeći ćeš kapljice u ustima (tnx Kinta!)

Povratak na vrh

[ 11 post(ov)a ]  Stranica 1, 2  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Trenutno korisnika: crawl i 0 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Idi na: