Imam sličan problem s cubisom i nakon 2 tjedna dijagnostike ne uspjevam naći riješenje pa molim iskusnije parioce da mi ukažu na grešku u koracima. Kao totalni noob u parenju nakon malo čitanja po internetu zaključio sam da mi je bolje preskočiti početničke komplete i krenuti odmah u srednju klasu. Izbor je pao na set evic VTC mini (zbog TC i izmjenjive baterije) s cubis attyjem (jer se reklamira kao leakproof). Očekivao sam toči i vozi iskustvo i tako je i bilo. Uzeo sam MTM/VapingZone Old Captain tekućinu (kolko vidim to je vg/pg 70/30), natopio BF SS316 1.0 Ohm (crno pakiranje) coil s tekućinom dok nije prestalo upijat, višak ispuhao van, sve sastavio, zrak na max, zaključao otpor, SS316 mod, 20w, krenuo s 160C da se coil uhoda i nakon 20 min završio na 200/210C i tako skoro 2 tjedna i 30-ak ml tekućine. Stvarno toči i vozi. Došlo je vrijeme za novi coil (ovaj je izgubio skoro sav okus), kupio set iz ove nove serije (prozirno pakiranje), ponovio gore navedeni postupak i nakon 5 povlačenja dry hit (ne doslovno, TC spasi stvar ali suho, grebe, skoro bez pare). Zatvaram zrak, saugam ko majmun, i dalje suho, odpustim malo tank, izlete mjehurići i poplavi se coil. Otvaram zrak, proparim nekako kroz grgljanje, pazim da me ne zašprica vruća tekućina ali bar je okus sada bolji, nakon par povlačenja opet suho. Odpustim još malo tank, opet dobijem mjehuriće ali se prekine i kontakt. Zaključujem da nova serija coilova ne valja, odem tražit i nađem jednu iz stare serije (crno pakiranje), sve složim nazad i ponovno fail. Eksperimentiranjem dolazim do zaključka da radi u redu kad je zrak zatvoren i tank taman toliko zategnut da povlačenje stvara dovoljni vakum da se coil natopi ali ne i poplavi. Naravno dok nađem tu preciznu poziciju sam manje više popio 1/3 tanka vruće tekućine kroz tanku slamku s visine drugog kata. Nimalo ugodno. S 0.5Ohm samo dobio samo pljuvanje vruće tekućine, s 1.5Ohm sam skurio u 10 min (bikoz kantal, nema TC i ne radi natapanje ko ni na 1.0Ohm)
Naravno, svi dijelovi su legit joyetech, provjerio scratch kodove. Sve je propisno zategnuto, svi oringovi na mjestu. Svi coilovi (1.0) su bili unutar 0.02Ohm tolerancije otpora i svaki put napravljena kompletna procedura zaključavanja otpora (restart moda bez attya, atty na sobnoj temperaturi, ulazak u mod čitanja otpora, stavljanje attya, zaključavanje otpora)
Ako je itko imao strpljenja pročitat ovu čitabu, hvala vam! Nadam se bilokakvom savjetu ili barem dobronamjernoj preporuci da se manim ćorava posla i odem po neki atty koji nije krama.
|