Bas na 20W da ce dobro raditi, mozda i hoce sa rijedjom tekucinom. Te tabele otpora, napona i svega i svacega sto si gledao su se odnosile na negdasnje clearomizere tipa CE4, Evod, mini Viva i slicni. Uglavnom, to su bili atomizeri koji su kao medij za natapanje koristili silikatnu spagu a ne vatu kao danasnj atomizeri. Problem sa silikatnom spagom je bio sto ona slabije natapa a prilikom pregrijavanja otpusta stetne cestice direktno u pluca, sto sa vatom nije slucaj, barem ne u ni priblizno tolikoj mjeri kako je to bilo sa silicom, pa su uglavnom zbog toga te granice tako niske. Druga stvar je debljina zice. Deblja zica se puno sporije zagrijava, pa tako da na danasnjim atomizerima koji imaju gotove tvornicke grijace probas staviti grijac od 1.8 Ohm i pariti ga na 5-6W nit bi imao pare niti arome. Kao prvo debela zica, pa treba puno namotaja za tako visoki otpor, a kao drugo debela zavojnica. Nekoc su se grijaci radili cca 2 mm promjera, a danas je u takvim glavama uglavnom grijac promjera barem 3mm pa tu onda moramo u kombinaciju dodati osim debele zice i veliku kolicinu natapajuceg medija, bez obzira radilo se tu o vati, silici ili meshu. Kad sve zbrojis, jednostavno moras dati vise snage u grijac da bi on uopce proradio.
Supruga vec 4-5 mjeseci pari samo Aspire Triton. Kaze nista drugo joj ne odgovara. Kupujem joj gotove grijace od 1.8 Ohm jer ona RBA glava sto se moze dodatno kupiti je ukratko zali boze bacenih novaca. Pari te 1.8 Omh glave na 15W i nikakvih problema nema. Popari cca jedan tank dnevno, i svaki grijac joj traje minimalno 10 dana. Probao sam joj podvaliti Joyetech Cubis, ali kaze da joj je Triton bolji. Razumljivo, jer joyetech je malo promasio sa Cubisovim grijacima i napravio premale kanale za dotok tekucine. Gusce tekucine uglavnom jako lose natapaju dok 50/50 ili rijedje su ok. Posto njoj kupujem gotove tekucine, a u danasnje vrijeme su malte ne sve tekucine 70/30 u korist VG-a, njoj je na 2 grijaca za redom bacio dry hit na 13W, dok ja recimo nisam imao problema niti na 16W. Dakle, Cubis je cisti dokaz da debela zica i puno vate na grijacu nisu nuzno dobro rijesenje ako se pritom ne pazi i na sve ostalo.
Eto, toliko o tabelama i otporima i ne znam ni ja cemu sve ne. Uzmi i isprobavaj dok si ne nadjes svoj sweet spot i to ti je to