Forum    FAQ

.

Početna » Korištenje e-cigareta » Problemi i savjeti

[ 45 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1, 2, 3, 4, 5  Sljedeća
Autor Poruka
 Naslov: Re: Nešto malo o baterijama
 Post Postano: 20 pro 2013 14:50 

Corto_1973 je napisao:
bluedevil je napisao:

A imam i jedno pitanje, malo mozgam pa mi ne ide :D

1.5 ohm zavojnica @ 10w --> 3,87V, 2,58A
2.0 ohm zavojnica @ 10w --> 4,47V, 2,23A
Dakle, veći otpor zavojnice troši manje A, ali treba više V. Pitanje: na kojem setupu će baterija duže trajati? Tamo gdje se troši više V a manje A, ili tamo gdje se troši više A a manje V?

Odgovor ti se sam nameće... veći otpor i viša voltaža jednako duze trajanje baterije...

Sent from my U8650-1 using Tapatalk 2

Upitno je dali će baterija duže trajati jer 10w je 10w a i sklop koji bateriji digne napon na ovih gore 4,47v "pojede" nešto struje iz baterije.

Povratak na vrh 

Post Postano: 20 pro 2013 14:59 

Gocznet je napisao:
Corto_1973 je napisao:
bluedevil je napisao:

A imam i jedno pitanje, malo mozgam pa mi ne ide :D

1.5 ohm zavojnica @ 10w --> 3,87V, 2,58A
2.0 ohm zavojnica @ 10w --> 4,47V, 2,23A
Dakle, veći otpor zavojnice troši manje A, ali treba više V. Pitanje: na kojem setupu će baterija duže trajati? Tamo gdje se troši više V a manje A, ili tamo gdje se troši više A a manje V?

Odgovor ti se sam nameće... veći otpor i viša voltaža jednako duze trajanje baterije...

Sent from my U8650-1 using Tapatalk 2

Upitno je dali će baterija duže trajati jer 10w je 10w a i sklop koji bateriji digne napon na ovih gore 4,47v "pojede" nešto struje iz baterije.

napravi 2 setupa, sa najmanjim otporom koji ti mod moze podnijet i najveci koji ce okinut, pa istestiraj kolko ce baterije trajat. amperazu nemres ocitat na modu al ju mozes izracunat. na sub ohmima ce iscicat bat jako brzo naspram normalnom otporu od recimo 2 ohma

Panzer, Hana Modz V3, Kayfun Lite, Taifun GT, Helios, RSST, DID

Povratak na vrh 

Naslov: Nešto malo o baterijama
 Post Postano: 20 pro 2013 15:01 

Na MEH modu ce baterija krace trajati sa nizim otporom, logicno.

Na REG modu je svejedno, jer 10W je 10W. Mod ce iz baterije vuci 10W da na attiju isporuci 10W, neovisno o otporu istog. Radi se o 2 strujna kruga, baterija-mod i mod-atty, tako da tu ne mozemo jednostavno primjeniti ohmov zakon, kao kod MEH moda.

Panasonic CGR'CH (2250mah) i NCR'PD (2900mah) imaju otprilike isto mah u rasponu kojeg mi koristimo, do 3.3-3.2V.
Testovi kazu da isto funkcioniraju, a ja to ne mogu ni potvrditi niti osporiti, jer moje CH su preko godinu dana stare, a PD su tek par mjeseci stare i te PD su mi barem duplo bolje. Mozda je doslo vrijeme da se rijesim starih CH baterija :)

Sent from my iPhone

Povratak na vrh 

Post Postano: 20 pro 2013 15:10 

Evo neka tablica...ako nekom nešto znaći:

slika

Povratak na vrh 

Post Postano: 20 pro 2013 15:10 

dafreek je napisao:
Na MEH modu ce baterija krace trajati sa nizim otporom, logicno.

Na REG modu je svejedno, jer 10W je 10W. Mod ce iz baterije vuci 10W da na attiju isporuci 10W, neovisno o otporu istog. Radi se o 2 strujna kruga, baterija-mod i mod-atty, tako da tu ne mozemo jednostavno primjeniti ohmov zakon, kao kod MEH moda.

Panasonic CGR'CH (2250mah) i NCR'PD (2900mah) imaju otprilike isto mah u rasponu kojeg mi koristimo, do 3.3-3.2V.
Testovi kazu da isto funkcioniraju, a ja to ne mogu ni potvrditi niti osporiti, jer moje CH su preko godinu dana stare, a PD su tek par mjeseci stare i te PD su mi barem duplo bolje. Mozda je doslo vrijeme da se rijesim starih CH baterija :)

Sent from my iPhone

stvarno nije bitno jel meh mod ili vv/vw mod, ohmov zakon je takav kakav je, nemres ga promijenit ko ni gravitaciju... a baterija ko baterija, samo ovisi o kvaliteti izrade, realno uzmes 3 vartine punjive baterije AAA u seriju da dobijes 4,6 V ali 800mah i radit ce isto, samo ce kratko trajat jer je 800 mah, ak spojis u paralelu imat ces 1.5 v i 2400mah i duze ce trajat al nece upogonit coil....

Povratak na vrh 

Post Postano: 20 pro 2013 15:12 

Ayaz Paša je napisao:
Evo neka tablica...ako nekom nešto znaći:

slika

sve ok, tablice i ovo i ono, ali svaka baterija je za sebe, to je masovna proizvodnja i amen, nemogu bit iste. te tablice su idealna teorija.

Povratak na vrh 

Post Postano: 20 pro 2013 15:17 

Citat:

Citat:
napravi 2 setupa, sa najmanjim otporom koji ti mod moze podnijet i najveci koji ce okinut, pa istestiraj kolko ce baterije trajat. amperazu nemres ocitat na modu al ju mozes izracunat. na sub ohmima ce iscicat bat jako brzo naspram normalnom otporu od recimo 2 ohma

Naravno jer kod extremnih opterecenja bateriji vrlo brzo pada napon ali izmedju 1.5 i 2.0 ohma razlike su nikakve..

Povratak na vrh 

Post Postano: 20 pro 2013 15:40 

opet ovisi koko si otfrljio volte ili/i watte. ima razlike i to jako puno. evo ti primjera. neki dan slozim na cobru 1.4 ohma coil i parim na egici bez baterije direkt na 5.2 volti punjacu od 2.1 A, ne radi, neda mu elektronika jer mu je potrebno preko 3 ampera da upogoni coil, a to lako zracunas sa formulama koje sam napisao

Povratak na vrh 

Post Postano: 20 pro 2013 16:12 
Moderator

Sve je to u redu što vi pričate samo stalno zaboravljate ubaciti u kalkulaciju unutarnji otpor baterije koji ima veliku ulogu u cijeloj priči.

Povratak na vrh 

Naslov: Nešto malo o baterijama
 Post Postano: 20 pro 2013 16:27 

Rossi je napisao:
stvarno nije bitno jel meh mod ili vv/vw mod, ohmov zakon je takav kakav je, nemres ga promijenit ko ni gravitaciju... a baterija ko baterija, samo ovisi o kvaliteti izrade, realno uzmes 3 vartine punjive baterije AAA u seriju da dobijes 4,6 V ali 800mah i radit ce isto, samo ce kratko trajat jer je 800 mah, ak spojis u paralelu imat ces 1.5 v i 2400mah i duze ce trajat al nece upogonit coil....

Ne kuzim sta si htio reci? Ja sam pricao o trajanju baterije u vw modu u ovisnosti o otporu attija. Jer u slucaju da stavimo isto W totalno je nebitno koliki je otpor attija, jer ce baterija isto trajati.

Na MEH modu je druga prica.

Sent from my iPhone

Povratak na vrh 

[ 45 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1, 2, 3, 4, 5  Sljedeća

Početna » Korištenje e-cigareta » Problemi i savjeti

Trenutno korisnika: bot* i 0 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Idi na: